Από την Κόλαση στον Παράδεισο η Ρεάλ – Τσίμπησε βαθμό η Αϊντχόφεν στο Παρίσι

Από την κόλαση στον παράδεισο υπόθεση μερικών λεπτών για τη Ρεάλ Μαδρίτης, που για ακόμη μία φορά έδωσε μία ποδοσφαιρική παράσταση στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» και με μυθική ανατροπή και χατ-τρικ του εξαιρετικού Βινίσιους επικράτησε 5-2 της Ντόρτμουντ.

Τσίμπησε τον βαθμό της ισοπαλίας η Αϊντχόφεν μετά το 1-1 με την Παρί Σεν Ζερμέν.

Το «ριμέικ» του τελικού της περιόδου 2023/2024 στο Γουέμπλεϊ δεν είχε διαφορετικό πρωταγωνιστή. Η χαμένη του καταληκτικού αγώνα της διοργάνωσης, το βράδυ της 1ης Ιουνίου, Ντόρτμουντ, προηγήθηκε με τους Μάλεν και Γκίτενς στο ημίχρονο, αλλά στο β’ μέρος οι Ρούντιγκερ, Βινίσιους (3) και Βάθκεθ οδήγησαν τη Ρεάλ σε μία ανεπανάληπτη ανατροπή.

Η εκπληκτική Άστον Βίλα έκανε το 3Χ3 στη League Phase του Champions League με το 2-0 επί της Μπολόνια του βασικού Χαράλαμπου Λυκογιάννη, Άρσεναλ και Σπόρτινγκ Λισαβόνας πέρασαν εύκολα ή, δύσκολα τα εμπόδια των Σαχτάρ Ντόνετσκ (1-0) και Στούρμ Γκρατς (2-0) αντίστοιχα, ενώ η Τζιρόνα πανηγύρισε την πρώτη ευρωπαϊκή νίκη στην Ιστορία της με το 2-0 επί της Σλόβαν Μπρατισλάβας, που είχε στην αρχική της ενδεκάδα τον Σαββίδη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το «κυρίως μενού» του σημερινού «πρώτου πιάτου» της 3ης αγωνιστικής «σημαδεύτηκε» από τα 3 χαμένα πέναλτι ή, πιο σωστά που απέκρουσαν οι αντίπαλοι τερματοφύλακες σε Λονδίνο, Τορίνο και Τζιρόνα. Τροσάρ (Άρσεναλ), Μιγιό (Στουτγκάρδη) και Στουάνι (Τζιρόνα) δεν κατάφεραν να νικήσουν τους γκολκίπερ των Σαχτάρ, Γιουβέντους και Σλόβαν που έκαναν σπουδαίες επεμβάσεις.

Τεράστιο «διπλό» πέτυχε στο Τορίνο η Στουτγκάρδη με 1-0 επί της Γιουβέντους, χάρις στο γκολ του Τουρέ στο 92′! Ήταν η πρώτη νίκη για τους «Σουηβούς» στο Champions League, ενώ η Παρί Σεν Ζερμέν παραχώρησε ισοπαλία, 1-1, στην Αϊντχόφεν, στο «Παρκ ντε Πρενς».

To Top