Απότομη αλλαγή του καιρού με βροχές και καταιγίδες: Πού θα εκδηλωθούν

Αύριο (19/8), αναμένονται βροχές και καταιγίδες, κυρίως κατά τις απογευματινές ώρες, με τον καιρό να παρουσιάζει μεταβολή σε ορισμένες περιοχές, σύμφωνα με ανάρτηση του Διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά.

Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Δυτική Στερεά Ελλάδα, καθώς και πιθανώς τα ορεινά της Πελοποννήσου. Στη βορειοδυτική Ελλάδα τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι έντονα.

Ο κ. Κολυδάς αναφέρει επίσης ότι την Τρίτη ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί, με βροχές και τοπικές καταιγίδες να επηρεάζουν το Ιόνιο και τις ηπειρωτικές περιοχές, κυρίως το απόγευμα, ενώ σε ορισμένα τμήματα της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι ιδιαίτερα ισχυρά. Παράλληλα, αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας.

Την Τετάρτη θα σημειωθούν σποραδικές βροχοπτώσεις στα περισσότερα ηπειρωτικά, αν και δεν αναμένονται έντονα φαινόμενα, με τη θερμοκρασία να σημειώνει περαιτέρω πτώση στα ανατολικά και νότια της χώρας.

Για την Πέμπτη και την Παρασκευή, δεν προβλέπονται σημαντικές βροχές, ενώ αναμένεται σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας και ενίσχυση των ανέμων με μελτέμια, που θα φτάσουν τα 6-7 μποφόρ την Παρασκευή.

Ο καιρός το επόμενο Σαββατοκύριακο προβλέπεται να παραμείνει σταθερός χωρίς σημαντικές αλλαγές.

To Top