ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Απόδραση του Άρη από τον Βόλο με νίκη (0-2) «οξυγόνο»

Παρά τις πολλές απουσίες και την σύνθεση ανάγκης, αφού ο Φεράρι έπαιζε με ένεση, και ο Φατόρε κεντρικός αμυντικός, ο Άρης πήρε πολύτιμο “τρίποντο” κερδίζοντας εκτός έδρας τον Βόλο με 0-2, για την 11η αγωνιστική της Superleague.

Ο Άρης πέτυχε την πρώτη του φετινή εκτός έδρας νίκη σε Ελλάδα και Ευρώπη κερδίζοντας 0-2 τον Βόλο. Τα γκολ για τους κιτρινόμαυρους πέτυχαν στο 60 ο Μορόν με πέναλτι και στο 75 ο Νταρίντα, μετά από ωραία προσπάθεια και πάσα του Σουλεϊμάνοφ.

Οι κιτρινόμαυροι διαμαρτύρονται για ένα ακυρωθέν γκολ στο πρώτο ημίχρονο καθώς το VAR έδωσε χέρι σε γκολ που πέτυχε ο Μπράμπετς, ενώ δεν είδε το χέρι του Καλογερόπουλου στην ίδια φάση, πριν η μπάλα καταλήξει στον Τσέχο αμυντικό του Άρη.

ΕΚΠΛΗΞΗ ΜΕ ΦΕΡΑΡΙ ΚΑΙ ΠΑΡΝΤΟ ΣΤΗΝ ΕΝΔΕΚΑΔΑ

Εκπλήξεις περιείχε η ενδεκάδα του Άρη, καθώς σε αυτή ξεκίνησε βασικός όπως ήταν αναμενόμενο ο Φατόρε, όχι όμως και ο Φεράρι που αισθάνθηκε καλύτερα και ζήτησε από τον Άκη Μάντζιο να αγωνιστεί. Έτσι λοιπόν στο σύστημα του Άρη παρέμεινε η τετράδα στην άμυνα, με τους Μοντόγια δεξιά, Μπράμπετς και Φατόρε στο κέντρο της αμυντικής γραμμής και τον Φεράρι αριστερά, ενώ κάτω από τα γκολπόστ για ακόμη ένα παιχνίδι βρέθηκε ο Χουλιάν Κουέστα. Αμυντικά χαφ οι Βερστράτε και Νταρίντα, με τον Πάρντο μπροστά τους. Στη μια πλευρά της επίθεσης ο Σουλεϊμάνοφ, στην άλλη ο Παναγίδης και στην γραμμή κρούσης ο Μορόν.

ΧΩΡΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΕ ΑΚΥΡΩΘΕΝ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε καλά με τις δύο ομάδες να παίζουν ανοιχτά και να θέλουν να πάρουν την κατοχή. Ωστόσο αμφότερες είχαν πρόβλημα στην τελική προσπάθεια, μην μπορώντας να απειλήσουν την αντίπαλη εστία.

Ο Άρης είχε μια καλή στιγμή μόλις στο πρώτο λεπτό με ένα σουτ του Μορόν που πέρασε έξω από την εστία του Κόστιτς.

Ο Βόλος από την άλλη ουδέποτε κατάφερε να απειλήσει τον Κουέστα, ενω η φάση που σημάδεψε το πρώτο ημίχρονο ήταν αυτή του 36ου λεπτού. Μετά από σέντρα του Πάρντο η μπάλα έφτασε στον Μπράμπετς ο οποίος με διπ0λή προσπάθεια έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Βόλου. Ο διαιτητής μέτρησε κανονικά το γκολ, όμως το VAR το ακύρωσε καθώς έκρινε πως ο Τσέχος στην πρώτη του προσπάθεια βρήκε τη μπάλα με το χέρι.

Στη φάση πάντως φαίνεται πως πριν φτάσει η μπάλα στον Μπράμπετς, αυτή χτυπάει και στο χέρι του Καλογερόπουλου.

ΔΥΟ VAR ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΜΕ ΠΕΝΑΛΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ

Το δεύτερο ημίχρονο ουδεμία σχέση είχε με το πρώτο. Ο Βόλος μπήκε πιο δυνατά προσπαθώντας κυρίως με τον Άλχο να απειλήσει την εστία του Κουέστα. Ο Άρης όμως πήρε… μπρος με κύριο εκφραστή τον Μορόν.

Στο 54, ο Ισπανός έκανε σουτ μετά από εκτέλεση κόρνερ με τη φάση να ελέγχεται από το VAR για χέρι αμυντικού του Βόλου. Ο Σιδηρόπουλος με τον Τσιμεντερίδη έδωσαν συνέχεια στο παιχνίδι με τον Άρη να ξανακερδίζει κόρνερ.

Στο νέο κόρνερ το VAR έδωσε ορθά πέναλτι για κράτημα φανέλας του Καλογερόπουλου στον Μπράμπετς. Ο Λορέν Μορόν ανέλαβε την εκτέλεσή του στο 60, ευστοχώντας και δίνοντας το προβάδισμα στους κιτρινόμαυρους.

0-2 Ο ΑΡΗΣ ΜΕ ΝΤΑΡΙΝΤΑ
Στο 75ο λεπτό ο Άρης… τελείωσε το παιχνίδι με τον Νταρίντα, γκολ που όμως ανήκει κατά μεγάλο ποσοστό στον Σουλεϊμάνοφ. Ο βραχύσωμος Ρώσος έκανε πολύ ωραία ατομική προσπάθεια και σέντρα μέσα στην περιοχή με τον Τσέχο να  στέλνει εύκολα την μπάλα στα δίχτυα του Κόστιτς για το 0-2 των κιτρινόμαυρων.

Οι συνθέσεις:

ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ (Κώστας Μπράτσος): Κόστιτς, Κίτσο, Kαλογερόπουλο, Τσοκάνη, Λούνα (71′ Μαχαίρας), Γκλάβτσιτς, Τρουϊγιέ (71′ Ενγκίν), Μπερτόγλιο (47′ Κόπα), Κορνέ (46′ Άλχο), Ντέλετιτς, Γκαρσία.

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Koυέστα, Μοντόγια, Μπράμπετς, Φατόρε, Φεράρι, Νταρίντα (92′ Σαμόρα), Βερστράτε, Σουλεϊμάνοφ (80′ Ζουλ), Παναγίδης (65′ Μενέντες), Πάρντο (80′ Κάρλσον), Μορόν.

Διαιτητής: Σταύρος Τσιμεντερίδης
Βοηθοί: Κωνσταντίνος Στάικος, Αχιλλέας Νικζας
Τέταρτος διαιτητής: Μιχαήλ Ματσούκας
VAR: Τάσος Σιδηρόπουλος, Ράινχαρντ Μπουξμπάουμ

To Top