ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Απόδραση Άρη με “τρίποντο”, νίκησε (0-1) Πανσερραϊκό και… σφυρίχτρα

Σε έναν κάκιστο αγωνιστικό χώρο, απέναντι σε έναν πολύ κακό διαιτητή, ο Άρης κέρδισε τον Πανσερραϊκό με 0-1, έχασε πολλές ευκαιρίες για να πετύχει και άλλα γκολ και έφυγε από τις Σέρρες με τους τρεις βαθμούς για τη 2η αγωνιστική της Superleague.

Ο Άρης ήταν καλύτερος από τον Πανσερραϊκό στην έδρα του δεύτερου και χάρη σε γκολάρα του Χοσέ Σιφουέντες πήρε τη νίκη (0-1) και μαζί το πρώτο τρίποντο της σεζόν.

ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ

Τρία νέα πρόσωπα είχε η ενδεκάδα του Αρη για τον δεύτερο σερί εκτός έδρας αγώνα με τον Πανσερραϊκό.

Η σύνθεσης της τετράδας στην άμυνα με τερματοφύλακα τον Κουέστα παρέμεινε ίδια και απαράλλακτη, όπως και στην πρεμιέρα. Μάγιο και Φρίντεκ ήταν στα δυο άκρα της άμυνας, με Μπράμπετς και Βέλεθ στους στόπερ. Το ένα καινούργιο πρόσωπο ήταν ο Σιφουέντες στη μεσαία γραμμή δίπλα στον Μόντσου. Ο Μάνου Γκαρθία παρέμεινε επίσης λίγο πιο μπροστά. Δυο ακόμη νέα πρόσωπα είχε ο Άρης και στους τρεις της επίθεσης. Ο Πιονέ Σίστο έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Άρη, στα αριστερά της επίθεσης με τον Ντιαντί δεξιά και τον Μορόν στην κορυφή.

ΚΑΛΟΣ ΡΥΘΜΟΣ, ΤΟΝ ΕΚΟΨΑΝ ΡΕΦΕΡΙ ΚΑΙ ΦΑΟΥΛ

Ο αγώνας ξεκίνησε με γρήγορο ρυθμό και φάσεις, μετά το δεκάλεπτο είχαμε κατακόρυφη πτώση ρυθμού.

Η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στον Άρη μόλις στο δεύτερο λεπτό. Ο Μορόν υποδέχτηκε ωραία πάσα από τον Ντιαντί, έκανε από πολύ μακριά το πλασέ και έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ.

Στο 7΄νέα πολύ καλή στιγμή για τον Άρη. Ο Ντιαντί και πάλι έκανε εξαιρετική προσπάθεια, έδωσε στον Μάνου μέσα στη μικρη περιοχή όμως το πλασέ του δεν ήταν καλο και κατέληξε λίγο άουτ.

Ένα λεπτό αργότερα ήταν σειρά του Πανσερραϊκού να έχει ευκαιρία με τον Τομάς να σουτάρει και τον Κουέστα να διώχνει εντυπωσιακά.

Από εκει και έπειτα το πολύ σκληρό παιχνίδι των παικτών του Πανσερραϊκού, τα συνεχόμενα φάουλ αλλά και τα συνεχόμενα σφυρίγματα του διαιτητή έριξαν κατακόρυφα τον ρυθμό κάτι που κράτησε περίπου μέχρι το ημίωρο όπου ο Άρης ανέβασε την απόδοσή του και πάλι.

ΑΝΟΙΞΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ Ο ΣΙΦΟΥΕΝΤΕΣ

Στο 30 ο Σίστο κέρδισε ένα φάουλ σε πολύ καλό σημείο πλάγια έξω από την περιοχή του Πανσερραϊκού. Ο Μόντσου ανέλαβε την εκτέλεση με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να βγάζει με δυσκολία τη μπάλα.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Άρης άνοιξε το σκορ με το πρώτο προσωπικό τέρμα του Σιφουέντες. Ο Σίστο πάσαρε στον Σιφουέντες και αυτός με μακρινό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων κάνοντας το 0-1.

ΔΙΠΛΗ ΧΑΜΕΝΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 0-2

Στο 40 ο Άρης έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματά του. Ο Τσιμεντερίδης έδωσε πλεονέκτημα σε φάουλ πάνω στον Ντιαντί με τον Μορόν να πιάνει ένα σουτ βολίδα και τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να αποκρούει ασταθώς με δυσκολία. Ο Μάνου ερχόταν με φόρα, προσπάθησε να στείλει και αυτός τη μπάλα στα δίχτυα, όμως ο τερματοφύλακας του Πανσερραικού έδιωξε σε κόρνερ.

ΞΕΧΩΡΙΣΕ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ Ο ΝΤΙΑΝΤΙ

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε καμία σχέση με την εικόνα του πρώτου, με μοναδικό κοινό σημείο το σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων και τα σφυρίγματα του διαιτητή Τσιμεντερίδη.

Από πλευράς παικτών πάντως δύο ήταν οι πρωταγωνιστές του δευτέρου ημιχρόνου. Από πλευράς Άρη ο Ντιαντί και απέναντί του ο Γεωργιανός τερματοφύλακας του Πανσερραϊκού που κράτησε μόνος του την ομάδα του στο παιχνίδι με τις αποκρούσεις του.

Στο 82′ και στο 87′ ο Γκουγκεσασβίλι εξουδετέρωσε τα σουτ του Ντιαντί ενώ στις καθυστερήσεις ο Γεωργιανός τερματοφύλακας είπε όχι στον Μόντσου κρατώντας το σκορ σε χαμηλά επίπεδα.

 

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Γρηγορίου): Γκουγκεσασβίλι, Μπέργκστρομ, Χαντάκιας, Δεληγιαννίδης, Πεταυράκης, Στάικος, Λιάσος, Σαλαζάρ, Ντέλετιτς, Τόμας, Μπετανκόρ.

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Μάγιο, Βέλεθ, Μπράμπετς, Φρίντεκ, Μανού Γκαρθία (74′ Σαβέριο), Σιφουέντες, Μόντσου, Ντιαντί, Σίστο (74΄Νταρίντα), Μορόν (89′ Σαμόρα).

 

To Top