Απορρίφθηκε η ένσταση του Παναθηναϊκού για το ματς με την Παρί

Η Euroleague απέρριψε την ένσταση που είχε υποβάλει η ΚΑΕ Παναθηναϊκός αμέσως μετά την ήττα από την Παρί, για την 3η αγωνιστική της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι «πράσινοι» είχαν διαμαρτυρηθεί για την φάση που ουσιαστικά έκρινε τον αγώνα, όταν στα 3:42΄ πριν από τη λήξη είδαν τον Κέντρικ Ναν να χρεώνεται με αντιαθλητικό φάουλ στον Καβαλίερ, τη στιγμή που ο Εργκίν Αταμάν είχε δεχθεί τεχνική ποινή για διαμαρτυρίες σε φάουλ που δεν είχε δοθεί στον Μήτογλου στην προηγούμενη φάση. Τα παραπάνω έγειραν την πλάστιγγα προς τη μεριά της Παρί, η οποία ξέφυγε με +10 (78-68) και μπήκε σε τροχιά νίκης.

Από το «τριφύλλι» θεωρούσαν ότι η φάση έπρεπε να είχε σταματήσει στην τεχνική ποινή του Αταμάν και να μη μετρήσει το αντιαθλητικό του Ναν.

Ωστόσο, η EuroLeague εξέτασε την ένσταση και την απέρριψε, καθώς βασίστηκε στο άρθρο 32.1.3 που αναφέρει πως «ένα φάουλ που γίνεται μετά από τη διακοπή της φάσης αγνοείται, εκτός αν είναι αντιαθλητικό».

Την ίδια στιγμή, η διοργανώτρια αρχή επέβαλε πρόστιμο 5.000 ευρώ στον τεχνικό της Ζαλγκίρις, Αντρέα Τρινκιέρι, για τα όσα δήλωσε για την διαιτησία στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, 5.000 ευρώ στην Παρτιζάν για τα καπνογόνα στον αγώνα με την Μπάγερν, 6.5000 ευρώ στον Λούκα Μπάνκι για τα όσα είχε δηλώσει για την διαιτησία στην αναμέτρηση με τη Βιλερμπάν και 25.000 ευρώ στον Ερυθρό Αστέρα για ρίψη αντικειμένων και υβριστικά συνθήματα στο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα.

To Top