Αποκαλύψεις Ορφανίδη για την προκλητική στάση του Τριτσώνη

Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ Άρης, Τάσος Ορφανίδης, αναφέρθηκε στα γεγονότα και τις κινήσεις των επιτελών στο διάστημα που μεσολάβησε για να παρθεί η απόφαση οριστική διακοπής. Παράλληλα, μίλησε για τις κινήσεις των κιτρίνων για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες από το μεμονωμένο περιστατικό.

Πόνταρε στην expekt.com, με Bonus εγγραφής 125 €!

Αναφερόμενος αρχικά στην αντίδραση της διοίκησης μετά την προσωρινή διακοπή από τον Τριτσώνη, τόνισε: «Αμέσως μετά την διακοπή υπήρξαν επαφές με τον διαιτητή και η προσπάθεια μας ήταν να τον πείσουμε να συνεχιστεί το παιχνίδι καθώς ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό, δεν υπήρξε κάποια μαζική κίνηση στο γήπεδο από τους φίλους του Άρη και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα διεξαγωγής του αγώνα. Θεωρώ επίσης προσωπικά ότι ήταν υπερβολικοί οι ισχυρισμοί της βοηθού ότι δεν μπορούσε να συνεχίσει καθώς σύμφωνα με τον γιατρό του αγώνα αλλά και στο νοσοκομείο αργότερα, φάνηκε ότι δεν ήταν σοβαρό το χτύπημα. Δεν υπήρχε λοιπόν πρόβλημα στην διεξαγωγή του αγώνα λόγω της συμπεριφοράς της πλειοψηφίας των φιλάθλων ενώ η βοηθός, όπως την είδα εγώ στα αποδυτήρια ήταν μια χαρά και αυτό είπε και ο γιατρός του αγώνα».

Για το τι έγινε στα αποδυτήρια είπε: 
«Μετά από αυτές τις αρχικές επαφές, οι διαιτητές κλείστηκαν και συσκέφτηκαν μόνοι τους στα αποδυτήρια και μόλις βγήκαν, μας είπαν ότι θα συνεχιστεί ο αγώνας αρκεί να εκκενωθεί η Θύρα 2 στο σημείο που κινείται ο βοηθός διαιτητή.

Φυσικά το δεχθήκαμε και άμεσα άρχισαν οι ενέργειες για την εκκένωση του χώρου ώστε να συνεχιστεί κανονικά ο αγώνας. Ο κ. Τριτσώνης δεν μας είχε θέσει κάποιο χρονικό όριο αλλά εμείς κινηθήκαμε άμεσα και μόλις άδειασε η κερκίδα, τον ενημερώσαμε. Του είπαμε ότι όλα είναι έτοιμα και δεν υπάρχει κάποιος άλλος κίνδυνος ενώ επιβεβαίωσε τα λεγόμενα μας και ο αστυνομικός διευθυντής, που του είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα διεξαγωγής του αγώνα.

Ο κ. Τριτσώνης τότε, μπήκε πάλι στα αποδυτήρια, συνομίλησε με τους υπόλοιπους διαιτητές και μετά από 5 λεπτά βγήκε και μας είπε ότι ο αγώνας δεν θα γίνει και έχουμε οριστική διακοπή.

Θεωρώ ότι δεν είναι δυνατόν να διακόπτεται έτσι ένα παιχνίδι, λόγω ενός μεμονωμένου περιστατικού ενώ επαναλαμβάνω, μέχρι τότε στο παιχνίδι δεν υπήρξε η παραμικρή ένδειξη ή κάποια προδιάθεση να γίνουν οτιδήποτε επεισόδια.

Έχουμε δει πολύ χειρότερα να συμβαίνουν σε άλλα γήπεδα και οι αγώνες να ολοκληρώνονται κανονικά. Στο φύλλο αγώνα μάλιστα ό διαιτητής έγραψε μεταξύ άλλων ότι είχε ψυχολογικό πρόβλημα η βοηθός και δεν μπορούσε να συνεχίσει».

Για τον οπαδό που έριξε το μπουκάλι: «Είναι σαφές ότι θα γίνει έρευνα για να εντοπιστεί αυτός που έριξε το μπουκάλι και να τιμωρηθεί. Κατά γενική ομολογία όμως το γήπεδο μας είναι από τα πιο ήσυχα στην λίγκα και κάθε αγώνας είναι γιορτή, όλοι μιλούν για την ωραία ατμόσφαιρα που δημιουργείται στο γήπεδο μας. Καταδικάζουμε σαφέστατα το συμβάν αλλά πρέπει να αντιληφθούν όλοι ότι ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό ενώ έχουμε δει πολύ χειρότερα σε άλλα γήπεδα και να μην διακόπτεται κανένα παιχνίδι. Την υπόθεση χειρίζεται το νομικό μας τμήμα και δεν μπορώ να πω πολλά εγώ αυτή την στιγμή».

Ο Ορφανίδης συμπλήρωσε επίσης: «Ως διοίκηση τρέξαμε αμέσως μετά το συμβάν και προσπαθήσουμε να εξασφαλίσουμε την συνέχιση του αγώνα, κάναμε ότι μας ζήτησε ο διαιτητής και σε πολύ γρήγορο χρόνο, κάτι που επιβεβαιώνει και η αστυνομία και νομίζω ότι ήταν υπερβολική η απόφαση για οριστική διακοπή καθώς δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός ενώ η διαγωγή του κόσμου του Άρη ήταν υποδειγματική στο σύνολο της. Δεν μπορεί λοιπόν ένα μεμονωμένο περιστατικό να καταδικάζει έτσι μια ομάδα και δεν μπορεί να μένουμε στο γράμμα του νόμου μόνο όταν πρόκειται για τον Άρη, δεν ήταν η πρέπουσα συμπεριφορά προς την ομάδας μας αυτή».

Για τη στάση του Αστέρα Τρίπολης: «Με τον Αστέρα Τρίπολης δεν είχαμε κανένα πρόβλημα, δεν πίεσαν για τίποτε ενώ ο κ. Τσιώλης δήλωσε ότι έπρεπε να συνεχιστεί ο αγώνας».
* Οι δηλώσεις έγιναν στον «Libero»

To Top