ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Απάντησε άμεσα η FIBA στην Ευρωλίγκα: “Η συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι μια ελεύθερη επιλογή!” – Ομάδες από Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική στο FIBA Europe Cup

Εταιρεία που θα οργανώσει και θα διευθύνει το Τσάμπιονς Λιγκ θα δημιουργηθεί άμεσα, όπως αποφασίστηκε στη συνάντηση που είχαν στελέχη της FIBA και της ULEB στο Παρίσι. Επίσης, υπογραμμίστηκε – ως απάντηση στην Ευρωλίγκα – πως καμιά ομάδα ή καμιά λίγκα δεν πιέστηκε για να προσεταιριστεί το νέο εγχείρημα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Η επίσημη ανακοίνωση της FIBA αναφέρει πως “οι εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών λιγκών τόνισαν με έμφαση ότι η συμμετοχή τους στην αναμόρφωση των συλλογικών διοργανώσεων ήταν μια ελεύθερη επιλογή, βασιζόμενη αποκλειστικά στο ενδιαφέρον τους για το πρότζεκτ του Τσάμπιονς Λιγκ και όχι αποτέλεσμα κάποιας πίεσης ή εκβιασμού. Ο στόχος της ενδυνάμωσης των εθνικών πρωταθλημάτων ενώ θα διασφαλίζεται η εξέλιξη του μπάσκετ σε όλα τα επίπεδα μέσα από δυνατές ευρωπαϊκές διοργανώσεις, που θα διεξαχθούν βάσει αθλητικών αρχών, είναι η κινητήριος δύναμη πίσω από αυτή την συνεργασία των λιγκών και των ομοσπονδιών”.

Τι αποφασίστηκε;

– Μια νέα εταιρεία, που θα διοργανώσει και θα διευθύνει το Τσάμπιονς Λιγκ θα ιδρυθεί στο Μίες της Ελβετίας στις 2 Μαρτίου. Η εταιρεία θα έχει μετόχους την FIBA και τις ευρωπαϊκές λίγκες ισόποσα, από 50% η κάθε μία πλευρά.

– Εγκρίθηκε το σύστημα διεξαγωγής και της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης, του FIBA Europe Cup, στο οποίο πιθανόν να συμπεριληφθούν και ομάδες από τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

To Top