Αντετοκούνμπο: «Όποιος παίζει σε διοργανώσεις της FIBA κάνει τρομερή σεζόν μετά στο NBA»

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε για τη διαφορά του μπάσκετ στο NBA σε σύγκριση με αυτό της FIBA, τονίζοντας πως όποιον αγωνίζεται σε διοργανώσεις της τελευταίας, κάνει τρομερές σεζόν μετά στον «μαγικό κόσμο».

Χαρακτηριστικά δήλωσε στη media day των Μπακς:

«Ο τρόπος παιχνιδιού στην Ευρώπη ή στη FIBA είναι τελείως διαφορετικός. Ο χώρος, είναι πολύ δύσκολο να σκοράρεις. Είναι δύσκολο να κινηθείς. Σου επιτρέπουν να είσαι πολύ πιο physical.

Το έχω πει και στο παρελθόν, πολλοί παίκτες που έπαιξαν στη FIBA πριν πάνε για προετοιμασία, έκαναν εκπληκτικές σεζόν. Μπορώ να πω τον Τζέιλεν Μπράουν, που έπαιξε στο Παγκόσμιο Κύπελλο το 2023, τον Έντουαρντ που έπαιξε στο Παγκόσμιο, ο Πόρτις επίσης έπαιξε για την Αμερική και οι Μπανκέρο και Χαλιμπέρτον ήταν σε αυτή την ομάδα.

Όταν μάθεις πως να παίζεις σε μικρότερο χώρο, τότε έρχεσαι και έχεις περισσότερο χώρο, οι περισσότεροι δεν μπορούν να σε αγγίξουν στο NBA. Υπάρχει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων. Κάνεις εκπληκτικές, καλύτερες σεζόν. Θα το δούμε, όταν έπαιξε τελευταία φορά, επέστρεψα και είχα καλή σεζόν».

To Top