Ανατροπή και πρόκριση στον τελικό η Αγγλία (2-1) κόντρα στην Ολλανδία (videos)

Η Ολλανδία προηγήθηκε με το «καλησπέρα», όμως η Αγγλία γύρισε το ματς (2-1) και πέρασε στον τελικό, όπου και θα κυνηγήσει απέναντι στην Ισπανία το πρώτο Euro στην ιστορία της! Ήρωας για τα “λιοντάρια” ο Ουότκινς που με γκολ στο 90′ χάρισε τη νίκη – πρόκριση στον μεγάλο τελικό της Κυριακής.

Οι Ολλανδοί μπήκαν ονειρικά στην αναμέτρηση, καθώς μόλις στο 7′ κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα. Ο Σίμονς κέρδισε την μπάλα και εξαπέλυσε ένα τρομερό σουτ έξω από την περιοχή, με τον Πίκφορντ να μην μπορεί να αντιδράσει και να αποτρέψει το 1-0.

Οι Άγγλοι κατάφεραν να αντιδράσουν γρήγορα, με τον Κέιν να έχει δύο καλά σουτ σε μερικά δευτερόλεπτα μεταξύ 13ου και 14ου λεπτού, με τον Ντάμφρις να βρίσκει τον αντίπαλό του στη δεύτερη φάση και τον Τσβάιερ να πηγαίνει για on field review, δίνοντας εντέλει το πέναλτι.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος ο Κέιν, που ευστόχησε για το 1-1 στο 18′. Η εξέλιξη αυτή ανέβασε ψυχολογικά τα «τρία λιοντάρια», που πέντε λεπτά αργότερα άγγιξαν την ανατροπή μα είδαν τον Ντάμφρις να σταματά πάνω στη γραμμή την προσπάθεια του Φόντεν.

Ο Ολλανδός λίγο έλειψε να βάλει ξανά μπροστά στο σκορ την ομάδα του, ωστόσο η κεφαλιά του στο 30′ κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι, με το μακρινό σουτ του Φόντεν στο 32′ να έχει ανάλογη κατάληξη.

Τελευταία αξιόλογη φάση στο πρώτο μέρος ένα ακόμα σουτ του μεσοεπιθετικού της Μάντσεστερ Σίτι, που βρήκε σε ετοιμότητα τον Φερμπρούχεν (39′).

Η τακτική… νίκησε στο δεύτερο 45λεπτο. Καμία από τις δύο ομάδες δεν θέλησε να ρισκάρει, κυρίως η Ολλανδία. Η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν περίμενε από τη μέση και πίσω τους Άγγλους και προσπαθούσε να βρει μια καλή αντεπίθεση για να «χτυπήσει».

Απέναντι στα «Τρία Λιοντάρια» που είχαν την περισσότερη ώρα κατοχή της μπάλας, αλλά μία άκαρπη υπεροχή, ήταν η Ολλανδία που έχασε σημαντική ευκαιρία στο 65′. Από το φάουλ που εκτέλεσε ο Ντε Φράι στην «καρδιά» της αγγλικής περιοχής βρέθηκε ο Φαν Ντάικ που έκανε την προβολή κι ανάγκασε τον Πίκφορντ σε πολύ δύσκολη απόκρουση σε κόρνερ.

Μετά το 65′ οι «οράνιε» ανέκτησαν την κατοχή της μπάλας, εκμεταλλευόμενοι την οπισθοχώρηση των Άγγλων. Στο 77′ το σουτ του Σίμονς μέσα από την περιοχή μπλόκαρε ο Πίκφορντ, ενώ στο 79′ από το γύρισμα του Γουόκερ, ο Σάκα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Μόνο που ο δεξιός φουλ μπακ της Σίτι ξεκίνησε από οριακή θέση οφσάιντ και με τη σύμφωνη γνώμη του VAR το γκολ δε μέτρησε.

Κι ενώ όλα έδειχναν… ισοπαλία με το που συμπληρώθηκε το 90λεπτο, ο Όλι Oυότκινς, 10 λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο με φοβερό τελείωμα από πλάγια θέση στην περιοχή «εκτέλεσε» τον Φερμπρούχεν.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Ρόναλντ Κούμαν): Φερμπρούχεν, Ντάμφρις (90’+3 Ζίρκζι), Ντε Φράι, Φαν Ντάικ, Άκε, Σχάουτεν, Σίμονς (90’+3 Μπρομπέι), Ρέιντερς, Μάλεν (46′ Βέγκχορστ), Ντεπάι (35′ λ.τρ. Φίρμαν), Χάκπο

ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σαουθγκέιτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Γκέι, Σάκα (90’+3 Κόνσα), Μέινου (90’+3 Γκάραγκερ), Ράις, Τρίπιερ (46′ Σο), Φόντεν (80′ Γουότκινς), Κέιν (80′ Πάλμερ), Μπέλιγχαμ

To Top