ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ανακοίνωση της Τροχαίας Θεσσαλονίκης για τα μέτρα και τα «μπλόκα» που θα στηθούν ενόψει Δεκαπενταύγουστου

Ανακοίνωση με αφορμή τη μαζική έξοδο που αναμένεται ενόψει του Δεκαπενταύγουστου εξέδωσε η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Οπως αναφέρεται θα ληφθούν ιδιαίτερα αυξημένα μέτρα με περιπολικά αυτοκίνητα, δίκυκλα αλλά και συμβατικά οχήματα, που θα βρίσκονται σε βασικούς οδικούς άξονες, όπως είναι η Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Ν.Μουδανιών, η Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου, η Επ. Οδός Θεσσαλονίκης – Ν.Μηχανιώνας, η Εγνατία Οδός, η Π.Α.Θ.Ε και η Περιφερειακή Οδός. Παράλληλα, ρυθμιστές τροχονόμοι θα βρίσκονται σε βασικούς οδικούς κόμβους και διασταυρώσεις στις εισόδους-εξόδους πόλης, με σκοπό τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων.

– Επίσης, όπως επισημαίνεται «ειδικά συνεργεία θα προβαίνουν σε συστηματικούς ελέγχους των επικίνδυνων παραβάσεων (υπερβολική ταχύτατα, μέθη, παραβίαση σηματοδοτών, είσοδος στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, μη χρήση ζώνης-κράνους), οι οποίες οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα ή επιτείνουν τις συνέπειες αυτού.»

– Η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, κάνει έκκληση στους οδηγούς να αποφεύγουν την κίνηση των οχημάτων τους στις Λωρίδες Έκτακτης Ανάγκης, διότι με τον τρόπο αυτό, αφενός δυσχεραίνεται η άμεση πρόσβαση των οχημάτων έκτακτης ανάγκης σε σημεία όπου τυχόν συμβούν δυσάρεστα συμβάντα (ατυχήματα, πυρκαγιές κλπ), και αφετέρου ο χρόνος που ενδεχομένως πιστεύεται ότι εξοικονομείται από μία τέτοια συμπεριφορά είναι πραγματικά ασήμαντος.

seleo.gr

To Top