Αθάνατο ελληνικό ποδόσφαιρο: 26χρονος τερματοφύλακας μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας σε καρότσα αγροτικού!

Φοβερά πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο εν έτει 2024! Όπως αναφέρει το lamianow.gr, στην καρότσα αγροτικού αυτοκινήτου, αιρετού του δήμου Ρήγα Φεραίου, μεταφέρθηκε από το δημοτικό στάδιο Βελεστίνου στο Κέντρο Υγείας της κωμόπολης, ποδοσφαιριστής, που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια αγώνα!

Ποδοσφαιριστές, παράγοντες και θεατές, έκπληκτοι είδαν το αγροτικό να σταθμεύει πίσω από το τέρμα και να μεταφέρεται πάνω στην καρότσα ενός αγροτικού για να διακομισθεί στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου ο Σενεγαλέζος γκολκίπερ του Σαρακηνού Σάμπα Φαγέ, που είχε τραυματιστεί στα πλευρά. Ασθενοφόρο, φυσικά, στο γήπεδο δεν υπήρχε. Το ένα και μοναδικό όχημα του Κέντρου Υγείας εκείνη την ώρα βρισκόταν σε διακομιδή στα Κανάλια. Προκειμένου να μη χαθεί χρόνος, λοιπόν, οι παράγοντες αποφάσισαν να μεταφέρουν τον τραυματία με το αγροτικό.

Αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες χρειάστηκε να παραμείνει στο Κέντρο Υγείας μέχρι να επιστρέψει το ασθενοφόρο από τα Κανάλια και να τον μεταφέρει στο Νοσοκομείο Βόλου, καθώς έπρεπε να υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις.

Αγροτικά στην υπηρεσία… ασθενών

Το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου διαθέτει μόνο ένα ασθενοφόρο πλέον. Πρόκειται για το όχημα, που έχει γίνει δωρεά από την ΕΒΟΛ πριν κάποια χρόνια. Ένα δεύτερο, που υπήρχε από την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, «έφαγε τα ψωμιά» του και παροπλίστηκε. Το μοναδικό, πλέον, ασθενοφόρο χρησιμοποιείται 365 ημέρες τον χρόνο, εφόσον χρειαστεί να γίνει διακομιδή από το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου. Και βέβαια, υπό την προϋπόθεση πως θα υπάρχει οδηγός στη βάρδια, διότι στη συγκεκριμένη δομή υπηρετούν συνολικά τέσσερα άτομα και οι βάρδιες δεν καλύπτονται επί 24ωρου βάσεως. Ανάλογα με το πρόγραμμα, που βγαίνει ένα 8ωρο, οι διακομιδές γίνονται με τη συνδρομή του τομέα ΕΚΑΒ Βόλου.

Προχθές, Κυριακή απόγευμα, οδηγός ασθενοφόρου υπήρχε, είχε, όμως, μεταβεί σε έκτακτο περιστατικό με ασθενή, που υπέστη αλλεργικό σοκ στα Κανάλια. Έτσι, ο Σενεγαλέζος τερματοφύλακας βρέθηκε… να μεταφέρεται πάνω σε αγροτικό.

Τραυματίστηκε 20 λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα μεταξύ Ρήγα Φεραίου-Σαρακηνού, όταν σε μία έξοδο από την εστία του συγκρούστηκε με παίκτη του Ρήγα Φεραίου και έπεσε κάτω λιπόθυμος. Σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως έσπευσε δίπλα του γιατρός, ωστόσο ο 26χρονος γκολκίπερ δεν μπορούσε να ανακάμψει δυνάμεις.

Μάλιστα, ο Φαγέ είδε την κόκκινη κάρτα για αυτή του την έξοδο, καθώς τραυματίστηκε και ο παίκτης του Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Γάρος, ο οποίος υπέστη θλαστικό τραύμα.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Σαρακηνού, Θεόδωρος Γκλαβίνης, επισήμανε πως «μέσα στην ατυχία του ο παίκτης ήταν τυχερός, καθώς δεν ήταν, τελικά, τόσο σοβαρός όσο αρχικά εκτιμήθηκε ο τραυματισμός του». Ωστόσο ο κ. Γκλαβίνης κατέθεσε τον προβληματισμό του υπογραμμίζοντας πως «δεν είναι δυνατόν ολόκληρος δήμος να καλύπτεται από ένα μόνο ασθενοφόρο».

Γ. Γατής: Εμείς φωνάζουμε, δεν μας ακούνε

Για το ίδιο θέμα τοποθετήθηκε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ επίσης ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζόμενων στα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας. Επιβεβαιώνοντας καρέ-καρέ την εξέλιξη του συμβάντος ο κ. Γατής ανέφερε πως το πρόβλημα με τις ελλείψεις στα Κέντρα Υγείας είναι χρόνιο και ότι εκτός από τις ακάλυπτες βάρδιες, τα οχήματα δεν επαρκούν όταν πρόκειται να καλύψουν περιοχές με πολλά χωριά και μάλιστα, απομακρυσμένα από την έδρα του δήμου. «Πριν από λίγες μέρες ο σύλλογος μας μαζί με τον σύλλογο της Φθιώτιδας και της Λάρισας, παρουσία και του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου είχαμε συνάντηση με τον Υπεάρχη, θέσαμε εκ νέου όλα τα προβλήματα, αλλά απαντήσεις στα περισσότερα δεν δόθηκαν. Αυτό που μάς κατέστησαν σαφές είναι πως εκτός από γιατρούς που θα δρομολογηθούν επιπλέον προσλήψεις, για το υπόλοιπο προσωπικό δεν υπάρχουν νεότερα. Μάς πρότειναν για να καλυφτούν οι βάρδιες τη λύση της απασχόλησης με μπλοκάκι. Δεν ξέρω πόσο αποτελεσματική μπορεί να είναι», σχολίασε ο πρόεδρος, διατηρώντας τις επιφυλάξεις του.

Σήμερα, πάντως, στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου απασχολούνται στο ένα ασθενοφόρο συνολικά τέσσερις οδηγοί. Δύο μόνιμοι, ένας με μπλοκάκι και ένας επικουρικός, οι βάρδιες, ωστόσο, για όλον τον μήνα (με ρεπό και άδειες) δεν καλύπτονται.

To Top