Αδιανόητο θρίλερ στη Στουτγκάρδη, ζωντανή για πρόκριση η Ουγγαρία με γκολ στο 100′

Για 99 λεπτά η Ουγγαρία έδειχνε έτοιμη να επιστρέψει στο… σπίτι της, όμως με γκολ του Τσόμπο στο τελευταίο λεπτό ενός απίθανου φινάλε «λύγισε» τη Σκωτία και έμεινε «ζωντανή» για την πρόκριση στους «16» του EURO 2024.

Μία υπερπολύτιμη νίκη λίγο πριν το φινάλε του αγώνα με τη Σκωτία πήρε η Ουγγαρία, η οποία και επικράτησε με 1-0 χάρη στο γκολ του Τσόμποτ.

 

Η γηπεδούχος ήταν εκείνη που πίεζε από το ξεκίνημα, ωστόσο η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στην ομάδα του Ρόσι, με τον Μπόλα να νικάται από τον Γκαν (8’). Το μοτίβο συνεχίστηκε και οι ποδοσφαιριστές του Στιβ Κλαρκ ήταν εκείνοι που είχαν τον έλεγχο. Αυτό που τους έλειπε ήταν ο τρόπος, προκειμένου να σπάσουν την πολύ καλά οργανωμένη άμυνα του αντιπάλου τους.

Μετά το πέρας του μισαώρου, οι Μαγυάροι πήραν μέτρα στο γήπεδο, προσπαθώντας με τη σειρά τους να ασκήσουν πίεση. To ημίχρονο τελικά ολοκληρώθηκε με ελάχιστες τελικές προσπάθειες και τις δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια με 0-0.

 

Το δεύτερο μέρος περιλάμβανε γρήγορο ρυθμό στο ξεκίνημά του, αφού αμφότερες οι εθνικές έψαξαν το γρήγορο γκολ. Μεγάλη στιγμή δεν υπήρχε μέχρι το 69ο λεπτό, εκεί όπου όλο το γήπεδο «πάγωσε». Στην προσπάθειά του να πάρει μία κεφαλιά, ο Βάργκα συγκρούστηκε με τον Γκαν και σωριάστηκε στο έδαφος δίχως αισθήσεις. Ακολούθησαν πέντε μαρτυρικά λεπτά και μία εξέταση VAR (σ.σ. για πέναλτι που τελικά δεν υπήρχε σύμφωνα με τον ρέφερι), με τον παίκτη τελικά να αποχωρεί με φορείο.

Από το 69ο λεπτό και μέχρι το 90′ το ματς πέρασε σε δεύτερη μοίρα, μετά τον τραυματισμό του Βάργκα. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ούγγρος μέσος διαφεύγε τον κίνδυνο.

 

Στο φινάλε όμως απέκτησε μια άγρια ομορφιά το ματς και οι Ούγγροι το πήραν στο τέλος με τον Τσόμποτ.

To Top