Αγωνία για την… ανάσα των δόσεων, ώστε να απελευθερωθούν 200.000 ευρώ!

Οι επόμενες ώρες, οι επόμενες μέρες είναι σημαντικές για τον Άρη στη μεγάλη μάχη που δίνει στο οικονομικό κομμάτι. Δικαιολογημένα οι κίτρινοι βρίσκονται στη φάση της εγρήγορσης. Η αγωνία είναι δεδομένη μέχρι να παραλάβουν οι κατά τόπους ΦΑΕ την τροπολογία για τη ρύθμιση των χρεών προς το Δημόσιο, η οποία θα επιμηκύνει την καταβολή των δόσεων σε 60, γεγονός που θα δώσει… «οξυγόνο» στα ταμεία της κίτρινης ΠΑΕ. 

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Εφόσον πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη εξέλιξη, επιμηκυνθούν οι δόσεις, άρα θα γίνουν και πιο μικρές οι καταβολές, τα χρήματα που είναι να εισπράξει η ΠΑΕ από τον ΟΠΑΠ θα πάνε όλα στην τακτοποίηση άμεσων υποχρεώσεων της ομάδας και κυρίως στους παίκτες και στο προσωπικό.

Τα χρήματα αυτά δεν είναι και λίγα… Υπολογίζεται ότι αγγίζουν ένα ποσό της τάξης των 300.000 ευρώ. 
Τι σημαίνει αυτό; Αν εφαρμοστεί η περιβόητη τροπολογία, τότε η ομάδα δεν θα είναι υποχρεωμένη να καταβάλει κάθε μήνα 280.000 ευρώ στην εφορία (!), καθυστερώντας άλλες ζωτικής σημασίας υποχρεώσεις, αλλά ένα ποσό περίπου 80.000 ευρώ που θα απελευθερώσει σημαντικά ποσά από τα προϋπολογισμένα έσοδα. Στην προκειμένη περίπτωση 200.000 ευρώ!
Αυτονόητες οι θετικές αλληλεπιδράσεις. Η κίτρινη ΠΑΕ τα χρήματα αυτά, αντί να απορροφηθούν από την εφορία σε δόσεις που θα γονάτιζαν και τον καθένα, θα πληρώσει ποδοσφαιριστές και  υπαλλήλους της ΠΑΕ -κάτι που είχαν δεσμευτεί πριν από μερικές μέρες- ενώ παράλληλα θα ομαλοποιηθεί και το θέμα της φορολογικής ενημερότητας…

Σε κατάσταση αναμονής, λοιπόν, και δικαιολογημένα βρίσκονται στην Αλκμήνης…

To Top