Ο Βαγγέλης Αγγέλου δεν απάντησε στο ερώτημα “μένω ή φεύγω”, αλλά μίλησε για άλλη μια φορά με εξαιρετικά λόγια για την προσπάθεια που κάνει αυτή η διοίκηση, ώστε να επαναφέρει τον Άρη στον σωστό δρόμο.
Ο τεχνικός του Άρη μίλησε στον “Αρένα” και στην αρχική του τοποθέτηση αναφέρθηκε στην περίοδο που διανύει αυτή τη στιγμή: «Αυτή η περίοδος είναι πιο εύκολη όταν ένας προπονητής έχει δίπλα του ανθρώπους με τους οποίους συζητάει. Νιώθω πάρα πολύ όμορφα, είδα την αλήθεια στους ανθρώπους της ομάδας» και συνέχισε αναφορικά ε την εκδήλωση προς τιμήν του Νίκου Γκάλη: «Έχει μεγάλη σημασία το γεγονός ότι όσοι άνθρωποι ασχολήθηκαν με τη εκδήλωση, έφεραν και αποτύπωσαν σωστά αυτό τον μύθο στις επόμενες γενιές. Αν αποκαταστάθηκε πλέον το όνομά του, το είπε και ο ίδιος ο Γκάλης, ότι δεν θα υπάρξει μεγαλύτερη στιγμή για τον ίδιο. Ήταν αυθόρμητο, αληθινό, είχε μια πληθώρα συναισθημάτων και άφησε πολύ όμορφη γεύση. Ο Καραποστόλου, μάλιστα, στα αποδυτήρια λίγες ημέρες πριν, με ρώτησε αν μπορούν οι παίκτες να καταγράψουν την εκδήλωση με δικές τους κάμερες. Την εκδήλωση αυτή, τη χρησιμοποιήσαμε εμείς στη συνέχεια σαν αναβολικό, που μας άφησε τρομερή γεύση, από πλευράς προσπάθειας».
Για το αν αισθάνεται δικαιωμένος για την επιλογή του να έρθει στον Άρη, είχε να πει: «Δεν το έχω σκεφτεί έτσι, αλλά αυτό που λέμε εμείς στο μπάσκετ είναι ότι το άθλημα αυτό θέλει δύο συστατικά για να συμμετάσχεις. Πρώτα, πρέπει να έχεις το ένστικτο και δεύτερον την αντίδραση. Ενστικτωδώς πήρα αυτήν την απόφαση, είχα κίνητρο και πρόκληση. Όπως λέω και στους παίκτες μας, ο πρώτος στόχος είναι να είμαστε μαζί και ο δεύτερος να κάνουμε κάτι το οποίο οι υπόλοιποι δεν πιστεύουν. Το μπάσκετ δε έχει ισοπαλία. Το μπάσκετ διοικείται με ισοπαλία, αλλά όταν συζητάς αυτό δεν υπάρχει, όλοι κυνηγάμε το ροζ φύλλο, κανείς το κίτρινο. Το χαρακτηριστικό του κόουτς Αλεξανδρή, είναι ότι είναι ένας άνθρωπος που στην ιστορία του έχει κάνει δύσκολη διαχείριση. Ο Άρης είχε δυσκολία και υπήρχε ένα πολύ μπλεγμένο πράγμα που δεν μπορούσες να εξηγήσεις και ταυτόχρονα η ανάγκη διαχείρισης ενός πανικού. Ο πανικός είχε περάσει και στους παίκτες. Όταν μια οικογένεια παλεύει να επιβιώσει στα προβλήματα και πανικοβάλλονται οι γονείς, φαντάσου τι θα γίνει με τα παιδιά. Η πρώτη ύλη των ανθρώπων του Άρη έχει ηθική, έχει αλήθεια».
Μιλώντας για τον ιδιόρρυθμο χαρακτήρα του ίδιου όταν ήταν αθλητής, είπε αστειευόμενος: «Όταν ήμουν παίκτης, έπαιρνα το πέντε, ώστε όταν με μούντζωναν, να έλεγα ότι φωνάζουν το νούμερό μου! Εγώ γαλουχήθηκα τη δεκαετία του 1980 και σε εκείνη την περίοδο, ο Άρης μάς έκανε όλους κομπάρσους. Για να επιβιώσεις, χρειαζόταν το υλικό του περίεργου χαρακτήρα. Θυμάμαι μία φράση του Ροδόπουλου, που μου είχε πει όταν έγινα προπονητής “σε αυτό το επάγγελμα που κάνεις, πρέπει να είσαι και δάσκαλος, να μην κάνεις τον νταβατζή”».
Ο κόουτς του Άρη μίλησε για την ομάδα που έφτιαξε και για το μπάσκετ που έπαιξαν οι παίκτες του, λέγοντας: «Στο μπάσκετ δεν ηρεμείς ποτέ. Είναι σα να έχεις να μαγειρέψεις ένα φαγητό, με πολύ αγνά υλικά, ξεκινώντας από τη Διοίκηση και τους παίκτες. Όταν έχεις ένα καλό κομμάτι κρέας και καλά υλικά, είναι δυνατόν, να μην φτιάξεις καλό φαγητό;»
Σε ερώτηση ακροατή του “ARENA 89.4 fm” τι είδους παίκτη θα έπαιρνε στον Άρη, τόνισε: «Η μοντέρνα φιλοσοφία που υπάρχει στο μπάσκετ, είναι ότι όσο πιο πολύ ανοίγεις τις κεραίες σου και συζητάς, τόσο το καλύτερο για τις ιδέες. Το μπάσκετ αλλάζει, η αντίδραση με την άμυνα είναι πολλοί σημαντικοί παράγοντες. Ο παίκτης που μπορεί να παίζει πολύ καλή άμυνα, είναι αυτός που χρειάζεται στον Άρη».
Για το γεγονός ότι με τους παίκτες που διέθετε η ομάδα και χωρίς ξένους, παρά μόνο με τον Πάσαλιτς και τον Χαντ, έφτιαξε ένα αξιόμαχο σύνολο, προσέθεσε: «Ένα από τα πράγματα που με προβλημάτισε πάρα πολύ είναι ότι στους 7 μήνες που ήμασταν μαζί, είχαμε παίκτες που είχαν 1 μήνα απουσίας και τους μικρότερους που απουσίασαν 1,5 με 2 μήνες. Η πρώτη ύλη είναι πάρα πολύ σημαντική για να φτιάξεις μια ομάδα. Σον Άρη βασική προϋπόθεση είναι η σωματική υγεία πάνω στην καταπόνηση. Κάποια στιγμή, περπατώντας στη Θεσσαλονίκη, έπεσα πάνω σε μια έκθεση λουλουδιών… Πιστεύω ότι στην αγορά υπάρχουν υβρίδια και μικρά φυτά, που αν τα φροντίσεις σωστά, μπορείς να φτιάξεις ένα καλό έργο και δάσος».
Για τους νεαρούς παίκτες του Άρη, Λευτέρη Μποχωρίδη και Αλέξανδρο Βεζένκοφ, που πήραν λεπτά συμμετοχής, ο Βαγγέλης Αγγέλου, τόνισε: «Γνώρισα μια απίστευτη ευαισθησία σε αυτές τις ηλικίες. Από την άλλη, βλέπεις μια διάθεση να παλέψουν αυτά τα παιδιά. Αυτό το πρόγραμμα, φυσικά, θέλει και παιδεία και σχολείο. Μπορούν στον Άρη να βρουν αυτόν τον δρόμο».
Σε ερώτηση για το αν ο Άρης μπορεί να γίνει ανταγωνιστικός στα δικά του χέρια την επόμενη χρονιά, δήλωσε: «Θα πω ένα παράδειγμα. Ο Ολυμπιακός έκανε 3 παιχνίδια στην Ευρώπη μέχρι τον τελικό και βλέπουμε ότι γίνεται μια καταπόνηση απίστευτη. Στον Άρηκάναμε 24 παιχνίδια και είχαμε ένα βασικό κορμό από 7 παίκτες. Υπάρχουν ομάδες που παίζουν σε 3 πρωταθλήματα αυτή τη στιγμή, γύρω στα 75 παιχνίδια. Μια από τις παραμέτρους, λοιπόν, για να φτιάξει ο Άρης μια καλή ομάδα, είναι να φτιάξει ένα πρόγραμμα την επόμενη 2ετία. Αυτός είναι ένας καλός δρόμος» και στάθηκε στο αν θα ήθελε ο Άρης να αγωνιστεί στην Ευρώπη, στοιχείο που έχει λείψει από τον κόσμο του Άρη: «Κάποιες φορές παρακολουθούσα ΕΚΑΣΘ και ένα διαιτητής μού είπε ότι του έχει λείψει αυτή η παρέα που δημιουργούνταν με τους διαιτητές στη Θεσσαλονίκη, αυτό το κλίμα που υπήρχε. Άρα, νομίζω ότι το να εκτεθείς σε μια τέτοια διοργάνωση, αξίζει τον κόπο».
Ο Βαγγέλης Αγγέλου μίλησε για το γεγονός ότι ο ίδιος ζήτησε από την Διοίκηση να διευθετηθούν οι υποχρεώσεις προς την ομάδα και στη συνέχεια θα συζητήσει για την ανανέωση της συνεργασίας του: «Από αυτό που είπα αδικήθηκε η Διοίκηση, η οποία είχε σκοπό να το κάνει αυτό. Με ανάγκασε, όμως, να το πω, γιατί υπήρχε μια δέσμευση μεταξύ εμού και των παικτών. Συντάχθηκα με αυτό που είπε η Διοίκηση. Δεν ήμουν μόνος, είχα τη στήριξη και την αμφίδρομη αποδοχή και από ανθρώπους που ναι μεν μου έκαναν κριτική, αλλά μου είπαν προχώρα».
Ερωτηθείς για το ποιος λόγος θα τον έκανε να μείνει στον Άρη, σχολίασε: «Δεν είναι μόνο προσωπικό το θέμα. Στο επαγγελματικό κομμάτι, θεωρώ ότι πρέπει να ξαναβγεί το νερό από την πηγή. Δεν είναι αν ο Αγγέλου μείνει ή δε μείνει. Δε χρειάζεται ο Άρης να κουράζει τους σημαντικούς ανθρώπους του που προσφέρουν πάντα όταν ο Άρης τους χρειάζεται. Μου αρέσει να δουλεύω με ανθρώπους που μπορούν να πάρουν ευθύνη και ο Άρης τους έχει. Θα ήθελα όταν ο Άρης βγει να μιλήσει στον κόσμο του, να εξηγήσει τους τρόπους που μπορεί να χαραχθεί μία διαδρομή και να έχει τη συγκατάθεση τους. Καταλαβαίνω και μου έχουν πει οι άνθρωποι της Διοίκησης ότι βιάζονται και ότι πρέπει τώρα που ο κόσμος είναι ζεστός με την ομάδα, να τον συσπειρώσουμε. Έχει ξεκινήσει μία σοβαρή συζήτηση με υπευθυνότητα για την επόμενη ημέρα της ομάδας. Στα επόμενα χρόνια, μία από τις διαδρομές που θα ακολουθήσει ο Άρης, κατά τη γνώμη μου, πρέπει να είναι ένα πρόγραμμα δουλειάς με κριτήρια και σχεδιασμένο στο όνομα της ιστορίας του Άρη, που τα συστατικά της υπομονής και της αντοχής είναι απαραίτητα. Πρέπει οι άνθρωποι του Άρη να αποφασίσουν ποιο δρόμο θα διαλέξουν, ώστε συντεταγμένα όλοι να τον ακολουθήσουν».
Για το ταλέντο του Αλέξανδρου Βεζένκοφ, ο τεχνικός των «κίτρινων» υπογράμμισε: «Πρώτον, ο Αλέξανδρος προέρχεται από μία εκπληκτική οικογένεια. Κανένας δεν του έκανε τίποτα, όπως και στα αλλά παιδιά, Μποχωρίδη και Μούρτο. Μας ανάγκασαν αυτά τα παιδιά να τους δώσουμε την ευκαιρία και μετά υποταχθήκαμε σε αυτούς. Ο Βεζένκοβ έβγαλε το ταλέντο του. Μακάρι ο Θεός να του δίνει ευκαιρίες και να του έρχονται διλλήματα επιτυχίας στο μέλλον. Εμείς θέλουμε να πάρει την καλύτερη για τον ίδιο και ο Άρης θα καταθέσει την καλύτερη πρόταση για το μέλλον του. Ένα από τα μαθήματα πουπρέπει ο κάθε αθλητής να πάρει, είναι ότι μέσα από μια διαδικασία αυτοπεποίθησης, σκοπός είναι να μάθει να λειτουργεί με τον κάθε προπονητή. Οφείλω δημόσια να πω ότι είμαι ευγνώμων για την σχέση και την επικοινωνία με τους προπονητές και να είναι όλοι σίγουροι ότι η υπευθυνότητα που νιώθω είναι αληθινή».
Για τον κόσμο του Άρη, είπε: «Ο κόσμος του Άρη έχει μια μπασκετική γνώμη και αυτό μου αρέσει. Το εκτίμησα. Εκτιμώ και το χειροκρότημα και το “κράξιμο”. Σέβομαι και συνυπολογίζω πολλές παραμέτρους όταν πρόκειται να πάρω μια απόφαση. Φοβάμαι ότι το συστατικό της υπομονής πρέπει να είναι πιο καλλιεργημένο στο μέλλον. Επειδή ο Άρης έχει πολλούς πυρήνες ηθικής και γνήσιους ανθρώπους πρέπει να κοινωνήσει το μήνυμα πάνω στο οποίο πρέπει να βαδίσει και αν πάρει ένα ποσοστό συγκατάθεσης, πρέπει να προχωρήσει πάνω σε αυτόν τον σχεδιασμό».
Ο Βαγγέλης Αγγέλου στάθηκε, τέλος, στο άνοιγμα της υπόθεσης του άρθρου 99 της Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ, λέγοντας: «Πρέπει να πούμε συγχαρητήρια σε όλους τους ανθρώπους που δούλευαν σιωπηρά και επαγγελματικά όλον αυτόν τον καιρό, ώστε ο Άρης να μπει στο άρθρο 99»