Έπεσε σε… τείχος και μπήκε σε μπελάδες η Τσεχία! (video)

Ο Μαμαρντασβίλι έκανε το ματς της ζωής του και η Τσεχία έμεινε στο 1-1 με τη Γεωργία, δυσκολεύοντας το έργο της για πρόκριση στους «16» του Euro 2024!

Η Τσεχία έψαχνε με μανία το τρίποντο, έπεσε όμως πάνω στον εξαιρετικό Μαμαρντασβίλι και την ατίθαση Γεωργία (1-1) που στο 90+5΄μάλιστα φλέρταρε με μια μεγαλειώδη νίκη!

Ήταν ανώτερη, είχε τις ευκαιρίες και το μομέντουμ με το μέρος της, αλλά οι τρεις βαθμοί δεν μπήκαν ποτέ στο σακούλι της. Στην κρίσιμη μάχη απέναντι στη Γεωργία, η Τσεχία έχυσε την καρδάρα με το γάλα και έβαλε δύσκολα στον εαυτό της για πρόκριση στα νοκ-όαυτ. Με τον Μαμαρντασβίλι να ορθώνεται σαν αδιαπέραστο τείχος, οι Τσέχοι περιορίστηκαν στο 1-1 απέναντι στους ατίθασους Γεωργιανούς που πανηγύρισαν τον πρώτο τους βαθμό σε τελική φάση EURO, αλλά μαζί με την Τσεχία είδαν τις πιθανότητες πρόκρισης να μικραίνουν επικίνδυνα.

Στο 45’ ο Κάσια αστόχησε εξ επαφής από εκτέλεση φάουλ του Κβαρατσχέλια, όμως, κατά στη φάση ο Χράνατς είχε βρει την μπάλα με το χέρι και μετά από εξέταση του VAR ο Ζίμπερτ έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Μικαουτάτζε ήταν εύστοχος και άνοιξε το σκορ, ενώ πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου (45’+5’) η Τσεχία προσπάθησε να ισοφαρίσει, με τον Μαμαρντασβίλι να κάνει μεγάλη επέμβαση στο σουτ του Σικ. Κάπως έτσι, το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε με τους Γεωργιανούς να έχουν το προβάδισμα στο σκορ.

Η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω και στο 59′ η Τσεχία έφερε το ματς σε ισορροπία! Εκτελέστηκε το κόρνερ από τα δεξιά, η κεφαλιά του Λινγκρ βρήκε το δοκάρι και ο Σικ έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα με το στήθος για το 1-1.

To Top