ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Έλαμψε ο Χατζηλάμπρου του Άρη στο Ευρωμπάσκετ δίνοντας μεγάλες υποσχέσεις για το μέλλον!

Η Εθνική ομάδα Παίδων δεν κατάφερε να κατακτήσει μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U16, που ολοκληρώθηκε χθες (17/08) στο Ηράκλειο της Κρήτης, τερματίζοντας στην τέταρτη θέση, όμως ο Χρυσόστομος Χατζηλάμπρου ήταν, όχι μόνο ο καλύτερος παίκτης του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, αλλά ένας από τους κορυφαίους της διοργάνωσης. Επιλέχθηκε μάλιστα στην καλύτερη πεντάδα του Ευρωμπάσκετ. 

Ο γκαρντ του Άρη αναδείχθηκε τέταρτος σκόρερ του τουρνουά, με μέσο όρο 17,9, ανά παιχνίδι. Ήταν ακόμη πρώτος ριμπάουντερ για την ελληνική ομάδα, παίρνοντας έξι, κατά μέσο όρο, πρώτος σε αξιολόγηση με 92 βαθμούς (13,1 ανά ματς), πρώτος σε λεπτά συμμετοχής με 33,1 ανά αγώνα. Επίσης, μοίραζε 1,4 ασίστ, ανά παιχνίδι.

Σούταρε με ποσοστό 67,9% στις ελεύθερες βολές (19/28), 42,6% στα δίποντα (23/54) και 35,7% στα τρίποντα (20/56).

Σε ό,τι αφορά τον άλλον παίκτη του Άρη, που ήταν μέλος της Εθνικής Παίδων, τον Χρήστο Βενετίδη, τελείωσε το Ευρωμπάσκετ με μέσο όρο 1,7 πόντων, παίζοντας 11,7 λεπτά, ανά αναμέτρηση, ενώ είχε ακόμη 1,2 ριμπάουντ και 1,2 ασίστ.

Μετά από ένα εξαιρετικό τουρνουά που πραγματοποίησε με τη φανέλα της Εθνικής Παίδων, ο αθλητής του Άρη αναδείχθηκε στη καλύτερη πεντάδα του τουρνουά!

Ο Χρυσόστομος Χατζηλάμπρου βρήκε την θέση του στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης μετά από ψηφοφορία που έγινε από τους προπονητές.

Δίπλα του βρέθηκαν οι Αντρέι Μπιέλιτς (Σερβία), Μάρκος Θουρίτα (Ισπανία), Κάμερον Χουιντό (Γαλλία) και Λούκα Λεταλιέρ (Γαλλία). MVP αναδειχθηκε ο Κάμερον Χουιντό της Γαλλίας.

 

To Top