Έκκληση Σκαλόνι για έναν τελικό χωρίς βία στο Κόπα Αμέρικα

Ο προπονητής της εθνικής Αργεντινής, Λιονέλ Σκαλόνι, εξέφρασε την ελπίδα ο τελικός του Κόπα Αμέρικα να μην περιέχει βία, ύστερα από τα επεισόδια μεταξύ ποδοσφαιριστών και φιλάθλων που «σημάδεψαν» τον ημιτελικό ανάμεσα στην Κολομβία και την Ουρουγουάη.

Υπενθυμίζεται ότι, αφού η Κολομβία επικράτησε 1-0 στη Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας, οι παίκτες της Ουρουγουάης ανέβηκαν στις εξέδρες του γηπέδου και αντάλλαξαν… γροθιές με αντίπαλους οπαδούς.

Η -κάτοχος του τροπαίου- Αργεντινή αντιμετωπίζει τα ξημερώματα της Δευτέρας (15/7, 03:00), στο “Hard Rock Stadium” του Μαϊάμι, στον τελικό την Κολομβία και ο Σκαλόνι τόνισε ότι το ματς θα πρέπει να είναι ένα πάρτι. «Ελπίζω ότι οι φίλαθλοι θα κάνουν πάρτι, το θέλω με όλη μου την καρδιά. Εκτός από τη χαρά της κατάκτησης του τίτλου, νομίζω ότι θα είναι χαρά για όλους, εάν το ματς τελειώσει καλά» τόνισε ο 46χρονος τεχνικός σε συνέντευξη Τύπου. Παράλληλα, ο Αργεντινός εξέφρασε την υποστήριξή του στους παίκτες της «τσελέστε» που ενεπλάκησαν στα επεισόδια, καθώς η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ουρουγουάης ανακοίνωσε ότι μέλη των οικογενειών των ποδοσφαιριστών δέχθηκαν επίθεση από Κολομβιανούς οπαδούς στις εξέδρες. «Ζητάμε από τους παίκτες να δώσουν το παράδειγμα, αλλά, όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, κανείς δεν ενεργεί διαφορετικά. Ελπίζω αυτό να μην συμβεί ξανά. Δεν ξέρω αν φταίει κάποιος, αλλά το να βλέπεις την οικογένειά σου σε ταραχή ή κοντά πρέπει να είναι απελπιστικό».

Στο μεταξύ, ο Άνχελ Ντι Μαρία θα αποχωρήσει από την εθνική Αργεντινής μετά τον τελικό, αλλά ο Σκαλόνι δήλωσε ότι δεν είναι εγγυημένο πως θα παίξει. «Μολονότι γνωρίζουμε ότι θα είναι το τελευταίο παιχνίδι του, πάντα θα αποφασίζουμε πρώτα τι είναι καλύτερο για την ομάδα. Αν πρέπει να παίξει, είναι γιατί πρέπει να παίξει. Αν αποφασίσουμε να μην τον χρησιμοποιήσουμε, είναι επειδή σκεφτόμαστε διαφορετικά» είπε ο Αργεντινός τεχνικός και πρόσθεσε: «Ελπίζουμε να πάνε όλα καλά και ο Άνχελ να μπορέσει να αποσυρθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Η «αλμπισελέστε», η οποία νίκησε 2-0 τον Καναδά στον ημιτελικό, θα προσπαθήσει να επεκτείνει το νικηφόρο σερί της σε τελικούς, καθώς κατέκτησε το Κόπα Αμέρικα το 2021 στη Βραζιλία, επικράτησε στον Διηπειρωτικό τελικό (Finalissima) κόντρα στην -απερχόμενη πρωταθλήτρια Ευρώπης- Ιταλία το 2022 και σήκωσε το τρόπαιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ νικώντας στον τελικό τη Γαλλία. «Είναι ένας τελικός και κάθε τελικός έχει τις ιδιαιτερότητές του. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε και να τον κερδίσουμε. Κάθε ομάδα που πηγαίνει σε έναν τελικό γνωρίζει τη “γεύση” του και τι διακυβεύεται» επισήμανε ο Σκαλόνι.

To Top