Έκανε την ανατροπή η Τσέλσι! (videos)

Μεγάλη πρόκριση για τους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ πανηγύρισε η Τσέλσι, που θριάμβευσε με 4-1 κόντρα στη Νάπολι, στην παράταση, ανατρέποντας την ήττα 3-1 του πρώτου ματς. Το εισιτήριο σφράγισε και η Ρεάλ Μαδρίτης, που «καθάρισε» την ΤΣΣΚΑ Μόσχας επίσης με 4-1, αλλά όχι τόσο εύκολα όσο δείχνει το τελικό σκορ.

Οι… παραγκωνισμένοι από τον Αντρέ Βίλας – Μπόας ήταν εκείνοι που οδήγησαν τους Λονδρέζους στη νίκη – πρόκριση και διέσωσαν το γόητρο της Αγγλίας, που σε διαφορετική περίπτωση θα έμενε χωρίς εκπρόσωπο στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση!

Με τον Πορτογάλο τεχνικό να αποτελεί πλέον παρελθόν και τον Ρομπέρτο Ντι Ματέο να κάθεται στον πάγκο της ομάδας, οι «παλιοί» ήταν εκείνοι που έδωσαν την απάντησή τους: Ο Ντρογκμπά έκανε το 1-0 στο 29′ και ο Τέρι έφερε την Τσέλσι σε σκορ πρόκρισης στο 47′. Παρότι ο Ινλέρ μείωσε στο 55′ για τους «παρτενοπέι», ο Λαμπάρντ ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 74′.

Έτσι, το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση, όπου ο Ιβάνοβιτς «σκότωσε» τη Νάπολι με πλασέ στο 105′, αξιοποιώντας την ασίστ του Ντρογκμπά και κρατώντας την ομάδα του «ζωντανή» στη διεκδίκηση του τροπαίου.

Με το ίδιο σκορ, 4-1, αλλά χωρίς φυσικά να χρειαστεί παράταση, επικράτησε και η Ρεάλ Μαδρίτης επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, σφραγίζοντας άνετα το εισιτήριο για τους «8». Οι Μαδριλένοι είχαν μέτρια απόδοση, αλλά αυτή ήταν αρκετή για να πανηγυρίσουν την έβδομη νίκη τους σε οκτώ παιχνίδια στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, τρεις εβδομάδες μετά το ισόπαλο 1-1 της Μόσχας.

Ο Ιγκουαΐν άνοιξε το σκορ στο 35′, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έγραψε το 2-0 με μακρινό σουτ στο 55′, ο Μπενζεμά σκόραρε αμέσως μετά την είσοδό του στο παιχνίδι στο 70′, αλλά οι Ρώσοι δεν παραδόθηκαν. Ο Τόσιτς μείωσε σε 3-1 με σουτ – κεραυνό στο 77′ και η ομάδα του συνέχισε να πιέζει, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Στο 93′, μάλιστα, ο Κριστιάνο Ρονάλντο σημείωσε από κοντά το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, διαμορφώνοντας το τελικό 4-1.

Η Ρεάλ είχε πάντως μία απώλεια, αφού ο Τσάμπι Αλόνσο είδε κίτρινη κάρτα και θα απουσιάσει από τον πρώτο προημιτελικό.

Στην κλήρωση της Παρασκευής (16/03), που θα αναδείξει τα ζευγάρια της προημιτελικής αλλά και της ημιτελικής φάσης, θα βρίσκονται δύο ισπανικές ομάδες (Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα), η Μίλαν, η Τσέλσι, η Μπάγερν Μονάχου, η Μαρσέιγ, η Μπενφίκα και φυσικά ο ΑΠΟΕΛ, η πρώτη κυπριακή ομάδα που φτάνει τόσο μακριά σε μια διασυλλογική διοργάνωση.

Δείτε τα στιγμιότυπα του παιχνιδιού Τσέλσι – Νάπολι 4-1:
{youtube}_ubM5l4_JEY|640|360|1{/youtube}

Δείτε τα στιγμιότυπα του παιχνιδιού Ρεάλ Μαδρίτης – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 4-1:
{youtube}_uhNz2MMSXo|640|360|1{/youtube}

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top