Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι διαιτητές με αποφάσεις τους έκριναν το αποτέλεσμα στο Βενετόκλειο. Είναι φάουλ στον Αντεγκμπόγιε στην τελευταία φάση της κανονικής διάρκειας, είναι φάουλ στον Πάσαλιτς και όχι μεταφορά μπάλας στα 28’’ πριν το τέλος. Έδωσε, όμως, και ο Άρης δικαιώματα…
Οι κίτρινοι δεν είχαν καλή απόδοση στο Βενετόκλειο. Αν είχαν, δεν θα έχαναν τον αγώνα ούτε με κόντρα διαιτησία. Στην αξιολόγηση οι κίτρινοι συγκέντρωσαν 78 βαθμούς έναντι 68 του Κολοσσού, αλλά αυτό δεν λέει κάτι. Έχασαν κρίσιμες βολές (19/28), είχαν το χειρότερο ποσοστό τους στα δίποντα φέτος (14/38) και παρότι ξεκίνησαν με 5/10 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο, είχε 5/18 στα υπόλοιπα 25 λεπτά του αγώνα.
Κυρίως, όμως, ο Άρης έχασε τη μάχη των ριμπάουντ. Ο Κολοσσός ανανέωσε 12 φορές τις επιθέσεις του με τα επιθετικά ριμπάουντ, τα οποία κόστισαν.
Αν συνυπολογίσει κανείς ότι ήταν άστοχος ο Βεζένκοφ (5/16 σουτ), εκτός ματς ο Νέιμικ (3π., 5ρ.), και εξαφανισμένος ο Τόμας στο δεύτερο ημίχρονο (έμεινε με τους 9π. από το α’), μπορεί να αντιληφθεί ότι οι κίτρινοι έδωσαν δικαιώματα στον Κολοσσό και τους διαιτητές, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έπρεπε να αλλοιώσουν οι “γκρι σκιές” το αποτέλεσμα.
Επιπροσθέτως, όταν δύο φορές σε πολύ κρίσιμα σημεία η ομάδα ξέφυγε με 5 πόντους διαφορά (δύο κατοχές απόσταση…), μία στα 56’’ πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας (65-70) και μία στο 42’ (71-76), δεν μπορεί να ευθύνονται μόνο οι άλλοι για την πολύ γρήγορη απώλεια αυτών των προβαδισμάτων, όπως επίσης δεν δικαιολογείται το… κανένα φάουλ στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν ο Κολοσσός πέτυχε 20 πόντους και έφτασε ως το +8.
Αυτά τα γνωρίζει ο Πρίφτης, κάτι που άλλωστε παραδέχθηκε στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα, όπως και ο Σάσα Βεζένκοφ, που επίσης έκανε δηλώσεις στη Ρόδο.