Έγραψε ιστορία στην… αστεράτη πρεμιέρα της η Μπρεστ!

Η πρεμιέρα της Μπρεστ στο Champions League συνδυάστηκε και με την πρώτη νίκη της ιστορίας της στη διοργάνωση, με τους Γάλλους να επικρατούν 2-1 της Στουρμ Γκρατς στο Γκενγκάν και να ξεκινούν νικηφόρα την πορεία τους στη league phase!
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και πήραν το προβάδισμα στο 13’ με τον Τζατά. Ή τουλάχιστον έτσι νόμιζαν, καθώς το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ!

Οι Γάλλοι έλαβαν την προειδοποίηση και δέκα λεπτά αργότερα κατόρθωσαν να προηγηθούν με το πρώτο τους τέρμα στον θεσμό.

Σκόρερ ο Μανιετί, που εκμεταλλεύτηκε την κακή απομάκρυνση της αυστριακής άμυνας σε πλάγιο άουτ του Λαλά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή.
Ωστόσο, λίγο πριν την ανάπαυλα, η Στουρμ Γκρατς κατάφερε να ισοφαρίσει. Ο Μπέβινγκ εκμεταλλεύτηκε τα κενά στη γαλλική άμυνα και έκανε το γύρισμα, με τον Φερνάντες να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του άθελά του, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων…

Παρά την… κρυάδα στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, οι Γάλλοι μπήκαν δυναμικά στο δεύτερο και μάλιστα ξαναπήραν γρήγορα το προβάδισμα.
Στο 56ο λεπτό, ο Σιμά υποδέχτηκε την μπάλα μέσα στην περιοχή, την προστάτεψε ιδανικά και την έστειλε στα δίχτυα από κοντά, κάνοντας το 2-1!

Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν τις γραμμές τους ψάχνοντας την ισοφάριση για μία ακόμη φορά, ωστόσο Γιαλκουγιέ (68’) και Κιτεϊσβίλι (73’) δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Μπιζότ.
Στο 88’, η Σταντ άγγιξε το 3-1 αλλά ο Ντουμπιά ηττήθηκε στο τετ α τετ από τον Σέρπεν, με τους Αυστριακούς να μένουν με δέκα παίκτες δευτερόλεπτα αργότερα λόγω αποβολής του Λαβαλί.
Οι γηπεδούχοι έφτασαν άλλες δύο φορές κοντά στο γκολ στα εναπομείναντα λεπτά, με την Μπρεστ ωστόσο να μην… χαλιέται καθόλου με το τελικό 2-1, που αποτέλεσε την πρώτη της νίκη στο Champions League!

To Top