Έβγαλε αντίδραση και μείωσε στη σειρά των τελικών ο Παναθηναϊκός (83-76) επί του Ολυμπιακού

Αυτή τη φορά ο Παναθηναϊκός έβγαλε αντίδραση, είχε την ψυχραιμία όταν ο Ολυμπιακός προσπέρασε με 73-72 έχοντας επιστρέψει από το -16 (40-24 στο 17΄) και παρέμεινε «ζωντανός» στο «κυνήγι» του τίτλου, μειώνοντας τη σειρά των τελικών της Α1 Ανδρών/Basket League σε 2-1.

Οι «πράσινοι» επικράτησαν με 83-76 των «ερυθρόλευκων» στο κατάμεστο ΟΑΚΑ και πλέον στοχεύουν στο break την προσεχή Τετάρτη (12/6) στο ΣΕΦ, προκειμένου να ισοφαρίσουν τη σειρά και να τη στείλουν πίσω στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων για την απόλυτη ανατροπή.

Ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και διατηρούσε το προβάδισμα, με τους Πειραιώτες πάντως να μένουν στο ματς και να απειλούν στο φινάλε. Παρόλα αυτά, Κώστας Σλούκας και Ματίας Λεσόρ έδωσαν κομβικές λύσεις, με το «τριφύλλι» να παραμένει στη διεκδίκηση του τίτλου.

Πρώτος σκόρερ των νικητών με 21 πόντους ο βελτιωμένος Κέντρικ Ναν, ενώ 17 πόντους μέτρησε ο Ματίας Λεσόρ και 13 ο Κώστας Σλούκας, που ήταν πολύτιμος στο φινάλε. Από τους «ερυθρόλευκους», που έχουν ακόμα μία ευκαιρία να κλειδώσουν τον τίτλο, αυτή τη φορά στην έδρα τους, ξεχώρισε με 17 πόντους ο Νίκολα Μιλουτίνοφ και με 14 ο Αϊζάια Κάνααν.

Τα δεκάλεπτα: 23-18, 43-34, 61-59, 83-76

To Top