Χαμόγελα, αέρα αισιοδοξίας και θετικών μηνυμάτων έβγαλε η χθεσινή τηλεδιάσκεψη των ανθρώπων του Άρη και της κυβέρνησης για την κατασκευή του νέου γηπέδου της ομάδας στην περιοχή του αεροδρομίου συνολικής έκτασης 170 στρεμμάτων. Οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει προφορικά και βρίσκονται πολύ κοντά στο να πέσουν οι υπογραφές για την ανταλλαγή οικοπέδων.
Οι κιτρινόμαυροι θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσει ένα νέο, υπερσύγχρονο γήπεδο στην έκταση που τώρα ανήκει στον ΟΑΕΔ και σε αντάλλαγμα θα παραχωρήσουν τον χώρο όπου εδρεύει η ποδοσφαιρική ομάδα και θα αποτελέσει πολύτιμο για την πόλη «πνεύμονα» πρασίνου.
Το νέο γήπεδο του Άρη θα αποτελέσει έναν από τους άξονες της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 86η ΔΕΘ. Ο πρωθυπουργός είναι απολύτως ενήμερος για το θέμα και τις επαφές που έχουν γίνει και μάλιστα έχει χαρακτηρίσει τη συγκεκριμένη περίπτωση ως πιο εύκολη από εκείνη της διπλής ανάπλασης για το γήπεδο του Παναθηναϊκού.
Από τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη τα μηνύματα ήταν θετικά κάτι που αποτυπώθηκαν και από τη δήλωση τόσο του αντιπροέδρου της ΠΑΕ, Νικόλα Τριμμάτη ο οποίος αναλαμβάνει ενεργό ρόλο στη δημιουργία του γηπέδου όσο και από τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη, Λευτέρη Αρβανίτη. “Υπήρξε σύμπνοια και ταύτιση απόψεων μεταξύ όλων των εμπλεκομένων φορέων και οριοθετήθηκε ένας χρονικός ορίζοντας μέσα στον οποίο πρέπει να γίνουν συγκεκριμένα meetings ώστε να προχωρήσουν κυρίως τα τεχνικής φύσεως ζητήματα, τα οποίο θα δώσουν στην κυβέρνηση τη δυνατότητα να προχωρήσει το ζήτημα στην τελική του φάση. Στη φάση της υλοποίησης. Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης , της Πολιτείας, της Περιφέρειας αλλά και των Δήμων στην τηλεδιάσκεψη έδειξαν βούληση και αποφασιστικότητα να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες”, ήταν μεταξύ άλλων τα λόγια του κ. Τριμμάτη.
Το πλάνο για το γήπεδο
Θυμίζουμε πως το κόστος της διπλής ανάπλασης έχει υπολογιστεί καταρχάς στα 200 εκατ. ευρώ, τα μισά (που αναλογούν στον Άρη) γι’ αυτό καθ’ αυτό το γήπεδο και τα άλλα μισά για την ανάπλαση στη Χαριλάου και τις δημόσιες δομές στο νέο γήπεδο, χρήματα που θα εξασφαλίσει μέσω ΕΣΠΑ η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Σύμφωνα με το πλάνο του ΑΣ και της ΠΑΕ Άρης, τα χρήματα που αναλογούν στο σύλλογο, θα καταβληθούν από ιδιωτικούς πόρους, που θα συμψηφιστούν με την αξιοποίηση των εμπορικών και ξενοδοχειακών χώρων.
Παράλληλα, στον Άρη εξασφαλίζουν -βάσει της συμφωνίας- ότι η ομάδα θα παραμείνει στο «Κλ. Βικελίδης» για όλο το διάστημα που θα απαιτηθεί για την αποπεράτωση του νέου γηπέδου, στην καλύτερο περίπτωση μέχρι το 2026 και ρεαλιστικά (λόγω γραφειοκρατίας) το αργότερο ως το 2032.
Από την πλευρά του, ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη (στην περιοχή του οποίου βρίσκεται το οικόπεδο που θα χτιστεί το νέο γήπεδο του Άρη) έχει στη διάθεσή του όλα τα απαραίτητα εργαλεία για τον πολεοδομικό σχεδιασμό του έργου που βρίσκεται στα όρια της δικαιοδοσίας του, ενώ στην έκταση όπου αυτήν τη στιγμή στεγάζεται η έδρα του Άρη, θα δημιουργηθεί ένα μητροπολιτικό πάρκο 20 στρεμμάτων, που θα συνδέεται με τον τερματικό σταθμό του Μετρό στη Νέα Ελβετία και την ανάπτυξη στο «Αλλατίνη».