Ηδη έχει «χυθεί» αρκετό μελάνι και έχουν ειπωθεί πολλά για την προσφορά του Χαμζά Γιουνές, που κακά τα ψέματα μετρά μέχρι στιγμής τρία γκολ στο πρωτάθλημα, έστω και αν τα δύο προήλθαν από την «άσπρη βούλα». Πως μπορεί, όμως, να γίνει πιο χρήσιμος ο Τυνήσιος; Η λύση είναι απλή, όμως στην πράξη, έως και τώρα, παρατηρείται μία δυσκολία.
Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με 300+ ειδικά στοιχήματα σε κάθε αγώνα του Άρη!
Ενας φορ με τα χαρακτηριστικά του Χαμζά Γιουνές, θέλει και την κατάλληλη αξιοποίηση. Ο Τυνήσιος επιθετικός, ύψους 187 εκατοστών, θέλει τη μπάλα στο «κουτί» και όταν αυτή δεν φτάνει σε αυτόν, μοιραία αναλώνεται σε κινήσεις εκτός μεγάλης περιοχής του αντιπάλου, κάτι που ποδοσφαιρικά δεν… το χει. Ωστόσο, παραμένει ένας επιθετικός με μεγάλη αίσθηση του γκολ, γι αυτό και δύσκολα μένει εκτός αρχικής ενδεκάδας.
Ανήκει στην κατηγορία των επιθετικών, που αν και δεν έχει στο παιχνίδι του το στοιχείο της ταχύτητας, ξέρει πως να βρίσκεται στο σωστό σημείο την κατάλληλη στιγμή. Ο τρόπος ανάπτυξης του Άρη μέχρι στιγμής, δεν τον έχει βοηθήσει αρκετά, καθώς οι μπαλιές που φτάνουν στον ίδιο είναι ελάχιστες. Για παράδειγμα, σε μία από αυτές, πέτυχε ένα… σεντερφορίσιο γκολ και μάλιστα με τρόπο που δεν θα το περίμενε κανείς. Ο λόγος φυσικά για το τέρμα κόντρα στην Λάρισα, στο Καυτανζόγλειο, όταν έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με το… στήθος (!) στη σέντρα του Μανώλη Τζανακάκη, στο σημείο του πέναλτι.
ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ…
Ο φετινός Άρης, διαθέτει ακραίους επιθετικούς με μεγάλη ποιότητα, εξαιρετική τεχνική και φυσικά αίσθηση του γκολ. Αν κάτι θα έπρεπε να βελτιώσουν στο παιχνίδι τους, οι Ματέο Γκαρσία και Μπρούνο Γκάμα για να αγγίξουν το ιδεατό αποτέλεσμα, είναι να «αναζητούν» περισσότερες φορές τον Χαμζά Γιουνές, στην αντίπαλη περιοχή. Το προσπαθούν με έναν τρόπο που πολλές φορές, δεν μπορεί να ακολουθήσει ο Τυνήσιος, δηλαδή με την μπάλα χαμηλά. Η εντολή φυσικά του Πάκο Ερέρα είναι συγκεκριμένη, όμως δύσκολα μπορεί να προσαρμοστεί σε αυτό το στιλ ο Χαμζά Γιουνές.
Ειδικά όταν στο σύστημα που ακολουθεί ο Ισπανός κόουτς, δεν υπάρχει παίκτης από πίσω του, να απασχολεί τους κεντρικούς αμυντικούς, για να μπορέσει να βρει χώρο. Στο 4-3-3 δείχνει να χάνεται, ενώ όποτε έπαιξαν από πίσω του Θωμάς Ναζλίδης ή Νικολά Ντιγκινί, σε σχηματισμό, 4-2-3-1, ήταν πολύ πιο επικίνδυνος.
Όσες περισσότερες φορές φτάσει η μπάλα στα πόδια ή το κεφάλι του Χαμζά Γιουνές, τόσο πιο επικίνδυνος θα γίνει επιθετικά ο Άρης. Η ποιότητα του Τυνήσιου είναι μεγάλη, όμως ψάχνει ακόμα να βρει την «χημεία» με τους συμπαίκτες του. Η σχέση… αγάπης του Τυνήσιου φορ με την αντίπαλη εστία, αποτυπώνεται και από τη σιγουριά που βγάζει, όταν αναλαμβάνει τις «εκτελέσεις» των πέναλτι. Το χάρισμα στο γκολ υπάρχει, μένει να βρεθεί ο τρόπος που θα γίνεται πράξη…
Ο Πάκο Ερέρα γνωρίζει πολύ καλά πως ο Χαμζά Γιουνές μπορεί και με μία επαφή να σκοράρει, γι αυτό και τον εμπιστεύεται, ακόμα κι αν ο Τυνήσιος επιθετικός δεν έχει πιάσει την απόδοση που και ο ίδιος θα ήθελε.