Ελλαδάρα πάμε για το χρυσό! – Μεγάλη νίκη με ανατροπή επί της Ολλανδίας!

Με 13-15 κόντρα στην «χάλκινη» των Ολυμπιακών του 2024 και πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ολλανδία, η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών της Ελλάδας πήρε μία τεράστια νίκη με ανατροπή στην τελευταία περίοδο και θα πάρει θέση στον μεγάλο τελικό του World Cup της Τσενγκντού, τον τέταρτο παγκόσμιο τελικό στην ιστορία της χώρας μας!

Η Ελλάδα στην ιστορία της στις γυναίκες μετρούσε τρεις τελικούς, τον Ολυμπιακό τελικό του 2004 (2η θέση), τον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος το 2011 (1η θέση) και τον τελικό του World League το 2005 (1η θέση).

Η Ολλανδία σκόραρε πρώτη στο τελευταίο οκτάλεπτο, αλλά αυτό δεν πτόησε την Ελλάδα. Η Τριχά ισοφάρισε σε 12-12 και η Μυριοκεφαλιτάκη εκτέλεσε ανάμεσα σε τρεις παίκτριες βάζοντας την Ελλάδα μπροστά στο σκορ για πρώτη φορά στο ματς.

Οι Ολλανδές απάντησαν, όμως Τριχά και Σάντα βρήκαν νέα γκολ και έδωσαν αέρα δύο γκολ στην ομάδα του Παυλίδη ενάμιση λεπτό πριν το φινάλε.

Τα οκτάλεπτα: 5-3, 4-3, 2-5, 2-5

To Top